Gode råd til dit studieliv

Hvordan skaber du en god ligevægt i dit studieliv? Få tips og inspiration fra eksperter og andre medstuderende til, hvordan du finder den rette balance i studiet

Få styr på studieteknikken og undgå informationsoverload

Der er mange informationer at holde styr på som ny studerende på universitet, og her kan det være en klar fordel at få struktureret sin studietid, som var det et fuldtidsarbejde, fortæller underviser i studieteknik.

Få konkrete råd til at forbedre din studieteknik

Studiestart uden stress

Få stress-ekspertens gode råd til, hvordan du tackler studiestart og undgår at blive stresset i virvaret af nye bekendtskaber, pensumkrav, forelæsninger, nye studieteknikker, studiejob og fritid.

Få tip til hvad du gør, hvis du føler dig stresset og hvordan du forebygger det

Sådan får du skabt et netværk blandt dine medstuderende

Evnen til at danne sig et netværk blandt sine medstuderende kan være helt afgørende for, hvordan din studietid kommer til at forløbe, siger psykolog og rådgiver.

Få gode råd til netværksdannelse på studiet her

Få en god studiestart

Både det faglige, det sociale og trivsel spiller en stor rolle for at få en god studiestart. Her får du seks gode råd fra nogle af dine medstuderende, og fra nogle som færdiggjorde deres studie for nyligt, omkring hvordan du får den bedst mulige start på studiet.

Se videoer med gode råd til en god studiestart


Struktur og tro på egne evner

Caroline Manon Aamodt valgte at se sit specialeforløb som et eksperiment. Hun havde ikke lyst til at ligge under for præstationskulturen og kun gå op i karakteren, men ville hellere se specialet som en mulighed for at dykke ned i et emne, hun var interesseret i.

Læs hele artiklen.

Bliv klædt godt på til opgaveskrivning

Gode råd fra 4 tidligere studerende om specialeprocessen - råd, som gør sig gældende for opgaveskrivning generelt. Vi har spurgt dem om, hvad der er det vigtigste, de har lært af deres proces, og hvilket råd, de gerne selv ville have haft, inden de gik i gang.  

Se Lisa, Daniel, Luna og Charlies' gode råd til dig her.

Overvejer du et studiejob?

Har du tid og overskud til et job ved siden af studiet, anbefaler vi, at du går efter et relevant studiejob. Det gør studiet mere interessant at kunne omsætte teori til praksis og vil give dig et forspring i køen, når du engang er færdiguddannet og skal søge dit første job.

Tabita fik sit første job på grund af de kompetencer og det netvæk, hun havde fået via sine studiejobs. Praktiske erfaring er altafgørende, mener hun.

Læs Tabitas historie her.

Hvis det kniber med at finde et relevant studiejob, kan frivilligt arbejde også være vejen frem. 

Ida kunne ikke finde et studiejob, men blev frivillig i stedet, og det hun lærte, var det arbejdsgiverne manglede.

Læs Ida's historie her.

Akademisk afviger: Er du den første i familien på universitetet?

Det kan medføre modstand hos baglandet, når dine tanker, dit sprog og dine vaner ændrer sig i takt med din indføring i den akademiske verden. En rejse som kan være vanskelig og ikke uden udfordringer.

Læs hele artiklen.